• гр.Бургас
  • sr_build@abv.bg

(+359) 899 66 33 19

Машинна мазилка

„СР Билд“ ЕООД разполага с екип от висококвалифицирани специалисти с повече от десетгодишен опит в областта на полагането на машинни мазилки. Компанията има възможностите и необходимия технически ресурс за изграждане на широк диапазон обекти на територията на цялата страна: от еднофамилни къщи на физически лица до големи жилищни, офисни и производствени сгради. 

 

Подготовка

Подготовката и нанасянето на материала се извършва с машини, което намалява значително времетраенето на процеса, както и разходите за труд. 

Нанасяне

Всички гипсови мазилки са еднослойни. Процесът на нанасяне се извършва чрез насочване на пулверизатора перпендикулярно на основата на разстояние 10 – 15 см.

Изравняване

Изравняването на измазаните повърхности трябва да започне в момента, в който в гипса започне фазата на първоначално съединяване. За тази цел се използва мастар. Изравняването на мазилката изисква сериозен опит и е един от най-трудните етапи от обработката на мазилката.

Заглаждане

Заглаждането на мазилката се извършва с цел изравняване на малките неравности, останали след предишните етапи на обработка на повърхността. Тази операция се извършва чрез повърхностни шпакли, наричани още „пеперуди“.

Второ заглаждане

Известно време, след като е извършено измазването, повърхността на гипсовата мазилка трябва да се напръска със струя чиста вода и да се заглади с гладилна гъба. Целта на заглаждането на повърхността на мазилката е от нея да бъде изтеглено т.нар. „гипсово мляко“, което e необходимо, за да се премине към следващия етап от обработката – изглаждането.

Изглаждане

След матирането на „гипсовото мляко“ се стига до етапа на изглаждане на мазилката – действие, което ѝ придава окончателен вид. Изглаждането става с повърхностна шпакла или с метална маламашка.